Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Υγεία και μόδα μπορούν να συνυπάρξουν ;

Υγεία και μόδα μπορούν να συνυπάρξουν ;


Διαβάζω συνεχώς στα περιοδικά αλλά και στα social media ετερόκλητες απόψεις αν  υγεία και μόδα μπορούν να συνυπάρξουν.

Το συμπέρασμα που αποκόμισα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η μόδα βλάπτει… …σοβαρά την υγεία.

Αν και η λαϊκή ρήση λέει ότι “μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος ; “ το προσπερνώ  και θα εξηγηθώ παρακάτω τι εννοώ.


Οι οπαδοί της θεωρίας ότι η μόδα δεν συνυπάρχει αρμονικά με την υγεία στηρίζουν κυρίως την θέση τους αυτή στους εξής τέσσερις παράγοντες.

Υγεία και μόδα μπορούν να συνυπάρξουν ;
1)Ψηλοτάκουνα

2)Skinny jean

3)Σκουλαρίκια

4)Κορσέδες

Οι παραπάνω παράγοντες ο καθένας για τους δικούς του λόγους βλάπτει την υγεία μας και δεν θα διαφωνήσω επ’ αυτού.

Σε όλους ή σχεδόν σε όλους διαφεύγει κάτι πολύ σημαντικό, πιο σημαντικό από τα όποια αρνητικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η μόδα στην υγεία μας, και αυτό είναι με μία λέξη η ψυχολογία.

Όταν λέμε ότι ακολουθούμε την μόδα σημαίνει ότι κάνουμε αγορές. Αγοράζουμε γυναικεία ρούχα, καλλυντικά, αξεσουάρ, αρώματα και ούτω καθεξής.

Και γιατί κάνουμε αγορές ; μα για να τονώσουμε την ψυχολογία μας, την αυτοπεποίθησή μας, την υπόστασή μας γενικότερα.

Όταν ακολουθώντας την μόδα αγοράζουμε πράγματα για τον εαυτό μας ανεβαίνει η διάθεσή μας, βλέπουμε τα πράγματα με άλλο μάτι και αισιοδοξούμε για την συνέχεια.

Αντί να σκεφτόμαστε αρνητικά και να μας κυριεύει η απογοήτευση και στο  επόμενο στάδιο η κατάθλιψη, βλέπουμε τα πράγματα θετικά και πολλές φορές επιθετικά (χρειάζεται και αυτό κάποιες στιγμές) για να ξεπεράσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα.

Επακόλουθο της καλής μας ψυχολογίας και διάθεσης είναι να καταπολεμούμε το στρες και το άγχος που είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που επιδεινώνουν την υγεία μας.
Υγεία και μόδα μπορούν να συνυπάρξουν ;


Μήπως όμως και η δίαιτα που θα κάνουμε γιατί είδαμε ένα ωραίο φόρεμα που δεν μας πήγαινε δεν βοηθά την υγεία μας ;

Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα που μπορώ να σας αναφέρω και δείχνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις η μόδα συμβαδίζει αρμονικά με την υγεία.

Συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η ψυχολογία είναι ο κυριότερος παράγοντας που κάνει την μόδα να συνυπάρχει αρμονικά με την υγεία, και  ψυχολογία για μας τις γυναίκες σημαίνει αγορές για να αισθανόμαστε καλύτερα.

Όσο για τα φαινόμενα της μόδας που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας, και τα αναφέραμε στην αρχή, ας τα περιορίσουμε στο βαθμό που μπορούμε.

Επισκεφτείτε το κατάστημα Primadonna με γυναικεία ρούχα στην Πάτρα  (Ρήγα Φεραίου 117) κάντε τις αγορές σας, ανεβάστε την ψυχολογία σας και δείτε τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η ποικιλία μας και οι τιμές μας σας το εγγυώνται.

Για τις ηλεκτρονικές σας αγορές επισκεφτείτε το e-shop : www.primadonna.com.gr

Θα θέλαμε και τις δικές σας απόψεις. Επικοινωνήστε μαζί μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου