Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Πώς να επιλέξω τα σωστά ρούχα

Πώς να επιλέξω τα σωστά ρούχα


Ιδανική η εποχή για αγορές, ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του τα Χριστούγεννα έρχονται ευκαιρία να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας διότι αυτός ο χρόνος ήταν ακόμα πιο δύσκολος όχι ότι δεν το περιμέναμε …….
Για την κάθε γυναίκα το να αγοράζει ρούχα είναι μια απόλαυση είναι μια γιορτή σε αρκετές περιπτώσεις θα λέγαμε ότι είναι και επένδυση. Κυρίως έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε και όχι ως κάτι αναγκαίο και υποχρεωτικό.

Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω στις αγορές  απαιτεί καλή ψυχική διάθεση, προετοιμασία και προγραμματισμό.

Είναι άραγε απαραίτητα όλα αυτά τα ρούχα που θέλω να πάρω ; Φυσικά όχι και το διαπίστωσα πρόσφατα που έφτιαξα την ντουλάπα μου και ανακάλυψα πολλά ρούχα που έχω αφόρετα φανταστείτε πως ούτε καν έχω βγάλει τις ετικέτες.


Ορκίστηκα για άλλη μια φορά ……πως δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος πάλι. Για μας τις γυναίκες οι όρκοι αυτοί πολλές φορές πάνε περίπατο γιατί πώς να το κάνουμε είμαστε από την φύση μας όντα καταναλωτικά.

Πως όμως θα προστατέψουμε τον εαυτό μας να αγοράσει αχρείαστα ρούχα



Πώς να επιλέξω τα σωστά ρούχα

Παρακάτω θα δείτε κάποιες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να αγοράσουμε τα σωστά ρούχα στον κατάλληλο χρόνο και χωρίς να σπαταλήσουμε πολλά λεφτά.

1)Τακτοποιήστε την ντουλάπα σας, έχετε όλα τα ρούχα σε μια τάξη και κάντε το αυτό συχνά τουλάχιστον σε κάθε αλλαγή εποχής.

Έτσι θα είστε πάντα ενήμερες για το τι ρούχα έχετε ανά πάσα στιγμή άρα θα μπορείτε να επισημαίνετε τις ελλείψεις σας.


2) Προγραμματίστε τις αγορές σας, μην βγαίνετε για ψώνια χωρίς να γνωρίζετε τι θέλετε και τι χρειάζεστε. Οι αυθόρμητες αγορές έχουν τον κίνδυνο να αγοράσετε ρούχα που θα μπουν στην ντουλάπα και δεν θα ξαναβγούν μέχρι το επόμενο συμμάζεμα.

 Όχι δεν πρέπει να κάνουμε λίστα αλλά σούπερ μάρκετ αλλά ένα μπούσουλα πρέπει να τον έχουμε.

3) Επέλεξε την ιδανική ώρα για να πας για ψώνια, συνήθως όπως είπαμε και πιο πάνω πρέπει να έχουμε καλή ψυχική διάθεση και δεν έχει να κάνει τόσο με την ημέρα και την ώρα εκτός και εάν θέλουμε να αγοράσουμε παπούτσια.

Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να έχουμε προηγουμένως περπατήσει αρκετά για να έχουν πάρει τα πόδια μας την σωστή φόρμα και να μην διακινδυνεύσουμε να μας πηγαίνουν στενά αργότερα.

4)Πολλές φορές και ειδικά όταν πρόκειται να αγοράσουμε ένα επίσημο ρούχο θέλουμε και ένα δεύτερο μάτι για να ακούσουμε την γνώμη του. Ας πάρουμε την κολλητή μας  ή κάποια φίλη μας  που ταιριάζουν τα γούστα μας και όχι παραπάνω από ένα άτομα.

Οι πολλές γνώμες που τις περισσότερες φορές είναι διαφορετικές περισσότερο μας μπερδεύουν παρά μας διευκολύνουν.

5)Σταμπάρισε τα ρούχα που θέλεις για να μην τριγυρνάς άσκοπα. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο αλλά εμείς οι γυναίκες το έχουμε μέσα μας και για καφέ που πάμε τα μάτια μας δεν ξεκολλάνε από τις βιτρίνες.

6)Επιλογή των καταστημάτων που έχουν τα ρούχα του γούστου σου αλλά και που αισθάνεσαι άνετα και οικεία μέσα σε αυτά. Δεν είπαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει από την πρώτη στιγμή σίγουρα όμως με τον καιρό καταλήγουμε σε κάποια καταστήματα που μας εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Εμπιστοσύνη για την ποιότητα τις τιμές την εξυπηρέτηση και που το περιβάλλον ταιριάζει στην προσωπικότητά μας.

Πώς να επιλέξω τα σωστά ρούχα
7)Όταν αγοράζουμε ρούχα και ειδικά κάποια από αυτά πρέπει να έχουμε βάλλει τα σωστά εσώρουχα αλλά και τα σωστά παπούτσια.

Μόνο τότε θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη πόσο μας πάει ένα ρούχο ειδικά τα φορέματα και όχι μόνο.

8)Μην αναβάλλεις την αγορά  σε ένα κομμάτι που σου πάει ωραία, ταιριάζει στο στιλ σου και νιώθεις όμορφα μέσα σε αυτό  και προ πάντων αν έχει και πολύ καλή τιμή.

Το μετανιώνουμε πολλές φορές όταν ακυρώνουμε την αγορά ενός ρούχου από αναποφασιστικότητα και από την μανία μας να δοκιμάσουμε πολλά επιζητώντας το ιδανικό ρούχο.

Γιατί πρέπει να ξέρουμε ότι το ιδανικό ρούχο θα το βρίσκουμε πάντα στην επόμενη αγορά μας…….

Είναι αυτοί οι κανόνες αρκετοί για να αγοράσουμε τα σωστά ρούχα ; 


Ε γυναίκες είμαστε …. σίγουρα ΟΧΙ και ξέρω ότι όταν κολλήσει το μυαλό μας σε κάτι που είδαμε και το αγαπήσαμε δεν ξεκολλάει. Μα τα λάθη γίνονται για να τα διορθώνουμε και θα τα ξανακάνουμε και θα τα ξανακάνουμε.

Ωστόσο αν τηρήσουμε στο μέτρο που μπορούμε κάποια από αυτά δεν θα σπαταλήσουμε όλο το budget μας παίρνοντας αχρείαστα ρούχα και τα λεφτά που θα περισσέψουν πάλι για ρούχα θα τα χαλάσουμε. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο ; Αφήστε τα σχόλιά σας ,κάντε like,κοινοποιείστε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου