Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Τελικά τι είναι μόδα;

Τελικά τι είναι μόδα ;

Σχεδόν σε κάθε αλλαγή σεζόν μας πιάνει μια υστερία, μια παράνοια, ένας παροξυσμός για το τι θα φορεθεί, τι χρώματα θα κυριαρχήσουν, τι τάσεις θα επικρατήσουν και  εννοώ ενδυματολογικά.
Ασκόπως αγχωνόμαστε, τρέχουμε πανικόβλητοι , ξεφυλλίζουμε τα περιοδικά, παρακολουθούμε τηλεοράσεις , διαβάζουμε περιοδικά μα για τι άλλο φυσικά ;;;

Για να είμαστε in, για να είμαστε trendy, για να ακολουθήσουμε τις επιταγές της μόδας.

Τι είναι όμως μόδα ;

Τι είναι όμως μόδα ;
Μόδα είναι η τάση, η συνήθεια και γενικότερα η άποψη που υιοθετείται ευρύτερα από μεγάλες μάζες του πληθυσμού για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα.
Η μόδα είναι κάτι παροδικό που εμφανίζεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας όπως το ντύσιμο, η διασκέδαση, ο τρόπος που ζούμε κλπ.
Η αγαπημένη σε όλους μας Coco Chanel είχε πει: Μόδα δεν είναι απλά τα φορέματα που βλέπουμε σε κάθε collection. Η μόδα υπάρχει στον αέρα, στον δρόμο, έχει να κάνει με τις ιδέες του καθενός με τον τρόπο που ζούμε και συμπεριφερόμαστε. Αυτό που συμβαίνει κάθε στιγμή είναι μόδα.
Και έχει απόλυτο δίκιο. Διότι μόδα δεν είναι μόνο ο τρόπος που ντυνόμαστε, είναι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας, είναι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, είναι η γενικότερη θεώρηση των πραγμάτων.


Σε ότι έχει να κάνει με το γυναικείο ντύσιμο.

Σε ότι έχει να κάνει με το ντύσιμο μόδα είναι η τάση που επιβάλλεται παροδικά από ορισμένους και έχει να κάνει με την εξωτερική μας στιλιστική εμφάνιση.
Επηρεάζεται από το στιλ της καθεμίας μας αν και η έννοια του στιλ δεν μπορεί να καθορισθεί επακριβώς. Έχει να κάνει με την ταύτιση του εσωτερικού με τον εξωτερικό μας κόσμο.

Οι θετικές επιπτώσεις της μόδας

Οι θετικές επιπτώσεις της μόδας
Οι κυριότερες είναι τρεις.
Η μόδα είναι ένας παράγοντας που τονώνει την οικονομία, ενισχύει το εμπόριο και προσφέρει εργασία σε πολλούς ανθρώπους.
Με την χρήση της μόδας καλύπτουμε την ανάγκη μας για κοινωνική προβολή. Χρησιμοποιώντας την μόδα μπορούμε να ενταχθούμε σε κάποιο σύνολο, να συμβαδίσουμε, να διαφοροποιηθούμε η και να εναντιωθούμε χρησιμοποιώντας την εμφάνιση και το στιλ μας.
Ο τρόπος που ντυνόμαστε φανερώνει συναισθήματα και διάθεση. Επίσης με τα ρούχα μας μπορούμε να κρύβουμε αδυναμίες του σώματός μας και ταυτόχρονα να αναδεικνύουμε τα σημεία που μας κολακεύουν.
Αλλάζοντας τα ρούχα μας αλλάζουμε την εικόνα μας και ανανεωνόμαστε. Έτσι λοιπόν η μόδα λειτουργεί και σαν ψυχολογικός παράγοντας για κάθε άτομο ξεχωριστά αλλά και για την κοινωνία μας στο σύνολό της.

Πρέπει τελικά να ακολουθούμε την μόδα ;   

Πρέπει τελικά να ακολουθούμε την μόδα ;
Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία του προβληματισμού γιατί είναι σίγουρο ότι και οι πιο ενημερωμένες θα πέσουν στην παγίδα της.
Εγώ ας πούμε, είμαι από αυτές που πάντα πέφτουν σ’ αυτή την παγίδα και όχι μόνο πέφτουν, το απολαμβάνουν κιόλας.
Ναι, είναι τέχνη και έχει την ικανότητα να μαγεύει –κυριολεκτικά- όσες την παρακολουθούν και την ακολουθούν. Πρόκειται για τη μοναδική μορφή τέχνης που επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας.
Ενημερώσου, διάβασε για τη μόδα του σήμερα στο διαδίκτυο και στα περιοδικά. Μοιράσου τις ιδέες σου και εμπνεύσου από τις ιδέες των άλλων.

Βρες το στιλ σου, επίλεξε τα αγαπημένα σου στοιχεία από κάθε σεζόν και φτιάξε αυτό που αντικατοπτρίζει πλήρως την προσωπικότητά σου. Η μόδα είναι πρόταση, δεν είναι επιταγή. Έτσι την αντιμετωπίζω εγώ ως Primadonna  e-shop και έτσι θα έπρεπε να την αντιμετωπίζουμε όλες μας.

Σας άρεσε το άρθρο ; Κάντε like και κοινοποιήστε το.Αφήστε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου